Відвідування кондитерської фабрики «Житомирські ласощі» для учасників літнього табору книголюбів, що діє при міській бібліотеці ім.В.Земляка, була довгоочікуваним і жаданим подарунком, який зробили дітям дорослі. Дізнатися, як і з чого робляться цукерки, печиво та інші солодощі  -  що може бути цікавішим ?

 Зустрічав дорогих гостей директор фабрики Олександр Костянтинович Рогаль, який привітав дітей і розповів, що  фахівці «Житомирських ласощів» працюють заради того, аби їхня продукція прийшлася до душі споживачам і в першу чергу – дітлахам, що за добу тут виробляється близько 100 тон солодощів  та багато чого цікавого.

     Розповідь керівника продовжили фахівці підприємства, які провели дітей цехами, де виробляють цукерки і печиво. Але перед тим, як відправитись у солодку подорож, кожному запропонували вдягтися у чистенькі накидки і шапочки та помити руки у спеціально відведених місцях. Отак вони і вирушили у виробничі підрозділи підприємства.  Біля  автоматизованих ліній, де замішувалося тісто, блискучою річкою сипалися цукерки у яскравих обгортках, водоспадом лилася шоколадна глазур  і підстрибувало на конвейєрній стрічці рум’яне печиво, стояли працівниці у гарній формі, які залюбки демонстрували дітям секрети своєї майстерності. І звичайно дітей від душі частували.  Що дорослим робота, то дітям – рай !  Діти знають, що результатми напруженої праці житомирських кондитерів  насолоджуються споживачі у майже як у сорока країнах світу.

     Таких пізнавальних екскурсій, завдяки тісній співпраці з партнерами,  у таборі книголюбів для дітей підготувалено немало. Можливо незабаром вчорашні школярі стануть високласними фахівцями передового підприємства, яке не може не зачаровувати  високою культурою виробництва.